Foto konkurs “Ja, gradjanin”

FOTOKONKURSUčestvuj u našem foto konkursu, osvoji neke od nagrada i tvoja fotografija može da bude deo putujuće izložbe u zemljama EU!

Tema: “Ja , građanin” – fotografije koje prikazuju oblike aktivnog građanstva društvu. Šta je to što nas čini građanima na lokalnom, nacionalnom i/ili evropskom nivou? Iskoristi svoj foto-aparat ili pametan telefon i pokaži drugima šta znači biti aktivan građanin.

Ko može da učestvuje: Amateri i profesionalci

KATEGORIJE :

  1. osnovci
  2. omladina do 30 godina
  3. odrasli

 

Format: JPEG, veličina: 2000 px najduža strana ( mak. 5MB ) Fotografije moraju biti naslovljene ” Ime_Prezime_Zemlja.jpg “, zajedno sa kratkim opisom od 2-3 reda o fotografiji . Jedan autor može poslati najviše 3 fotografije. Fotografije se šalju na mejl euss@cetplatform.org najkasnije do 12. oktobra 2014. godine u 12:00 časova. U okviru mejla napišite svoje zanimanje, mesto, kontakt telefon, twitter nadimak (ukoliko ga imate) i godinu rođenja.

Odabrani radovi će biti prikazani na međunarodnoj putujućoj izložbi, a najbolji radovi će biti nagrađeni muzičkim plejerom u kategoriji osnovaca, foto aparatom u kategoriji omladinaca i odraslih, kao i knjigama za sve kategorije, tokomna otvaranju izložbe koje će krajem oktobra biti održana u Beogradu. Pravo učešća na konkursu imaju svi građani i građanke Evrope.

Pristigle fotografije će biti objavljene na našem sajtu, facebook i twitter nalogu. Slanjem fotografija se odričete autorskih prava.

Konkurs “Ja, Građanin” se realizuje u okviru projekta “Yes for Citizenship” u organizaciji Centrum voľného času iz Slovačke, u saradnji sa CET Platformom i još 6 partnershih organizacija uz podršku Evropske komisije u okviru programa Evropa za građane. Projekat obuhvata niz seminara, debata, koferencija, info-dana i sastanaka građana s ciljem igradnje aktivnog evropskog građanstva, razmene iskustva i primera dobre prakse. Glavni ciljevi projekta su podizanje svesti o potrebni aktivnog građanstva na lokalnom i evropskom nivou, razvoj osećanja odgovornosti i pripadnosti ujedinjenoj Evropi, pravljenje mreže organizacija u bratskom gradovima, kao i informisanje građana i sprovođenje sastanaka o aktivnom građanstvu.

Posted on 4 October, 2014, in Concurses, Serbia. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Comments are closed.