Utisci sa razmene u Pogradecu

13445570_10209866824776431_2091351870273443199_nOd 06. do 11. juna 2016. godine u Pogradecu na Ohridskom jezeru organizovana je razmena mladih u okviru projekta “Snaga teatra – glumi svoja ljudska prava” u organizaciji Youth4Society. Ekipu CET Platforme činilo je 5 mladih lidera i liderki. Prenosimo vam deo njihovog iskustva.

Maja:

Power of theater – Act your Human right je druga razmena na kojoj učestvujem i predstavlja za mene jedno zanimljivo i poučno iskustvo. Pogradec je mali, šarmantan gradić na Ohridskom jezeru za koji nisam očekivala da će imati tako prelepe zalaske sunca. Drago mi je što sam dobila priliku da učestvujem na prvom, ali ne poslednjem projektu Erasmus + i da se bliže upoznam sa konceptom ljudskih prava. Naučila sam da pozorište može biti moćno sredstvo da se ukaže na probleme u društvu. Primenjivali smo novu pozorišnu tehniku (lavirint pozorište) u kojoj i ja kao posmatrač mogu da učestvujem i pokažem kako se može poštovati nečije ljudsko pravo. Isto tako, upoznala sam divne ljude sa kojima se nadam da ću učestvovati u nekoj od narednih razmena ili ostati u kontaktu.

Sanja:

Upoznala sam divne ljude koje ću, nadam se, imati prilike ponovo da vidim. Radionice prilikom kojih smo koristili elemente pozorišta i sami stvarali naš lavirint teatar mi je veoma značajno, jer sam imala priliku da budem jedan od moderatora i rekla bih da sam se veoma dobro snašla i da sam zajedno sa svojim timom uradila dobar posao. Volela bih u budućnosti da učestvujem u razmenama i kao moderator i trener, a ovi zadaci su mi pomogli da vidim kako se snalazim u tome.

Pogledajte video koji su napravili učesnici razmene:

Projekat je finansitan sredstvima Evropske unije kroz program Erasmus+.

 

Posted on 16 June, 2016, in Serbia. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Comments are closed.