Rezultati foto-konkursa JA GRAĐANIN

FOTOKONKURSImamo zadovoljstvo da Vam predstavimo pobedničke fotografije u okviru konkursa “Ja, građanin” koji je organizovan tokom oktobra 2014. godine.

Cilj konkursa su bile fotografije koje prikazuju oblike aktivnog građanstva društvu. Šta je to što nas čini građanima na lokalnom, nacionalnom i/ili evropskom nivou?

Učesnici su mogli da se takmiče u 3 kategorije: osnovci, omladina do 30 godina i odrasli. Žiri je odabrao pobedničke fotografije u svakoj od kategorija, a svi ostali učesnici su imali priliku da učestvuju u online glasanju na facebook strani CET Platforme.

Predstavljamo vam pobednike konkursa:

Autori su nagrađeni muzičkim plejerom u kategoriji osnovaca i foto-aparatima u svim ostalim kategorijama. Pogledajte ostale fotografije koje su učestvovale u konkursu na ovom linku.

Konkurs “Ja, Građanin” je realizovan u okviru projekta “Yes for Citizenship” u organizaciji Centrum voľného času iz Slovačke, u saradnji sa CET Platformom i još 6 partnershih organizacija uz podršku Evropske komisije u okviru programa Evropa za građane. Projekat obuhvata niz seminara, debata, koferencija, info-dana i sastanaka građana s ciljem igradnje aktivnog evropskog građanstva, razmene iskustva i primera dobre prakse. Glavni ciljevi projekta su podizanje svesti o potrebni aktivnog građanstva na lokalnom i evropskom nivou, razvoj osećanja odgovornosti i pripadnosti ujedinjenoj Evropi, pravljenje mreže organizacija u bratskom gradovima, kao i informisanje građana i sprovođenje sastanaka o aktivnom građanstvu.

Više o programu Evropa za građane pronađite na ovom linku.

Posted on 5 November, 2014, in Serbia. Bookmark the permalink. Leave a comment.

Comments are closed.

%d bloggers like this: